Bitcoin Litecoin nasıl üretilir

İnternetten para kazan başlıklı birçok yazı okumuş, belki denemişsinizdir de.. Ama bu anlatacağım biraz farklı. Bu sanal para birimini kazanmıyorsunuz, üretiyorsunuz. Ve bu sanal parayı (nam-ı diğer kripto para) internete bağlı her bilgisayar kullanıcısı üretebiliyor. Ama sanal diye sınırsız değil. Piyasadaki toplam BTC miktarı 21milyonda sınırlandırılacak. Ve her 4 yılda bir üretim miktarı düşürülüyor.
Ben öyle meraktan ürettim, çok kasmadan bir ayda 1BTC (bitcoin) üretmiş oldum. Şuanki kura göre 1BTC=133$




Bitcoin’e sahip olmanın 3 yolu var. Bitcoin Üretmek, Bitcoin Satın Almak ve Bitcoin Kazanmak :)

BİTCOİN ÜRETMEK
Üretim sizin hem bilgisayarınızın işlemcisinden, hem de ekran kartından üretilebiliyor. Ama en iyi sonuç ekran kartından alınıyor. Ekran kartınız ne kadar güçlüyse, ürettiğiniz 1 birim bitcoin miktarı o kadar hızlı oluyor.
Yukarıda bahsetmiştim. 1 ayda günde 2-3 saatlik mesai ile şuanki kura göre 133$’ım olmuştu.
Bu, ekran kartınızın performansı ile doğru orantılı. 
  1. Cüzdan Hesabı Oluşturma: Buradan ücretsiz olarak bir bitcoin cüzdanı edinerek başlayabilirsiniz. Bu sayede ürettiğiniz ve kazandığınız BTC’leri hesabınıza kaydedebilirsiniz.
  2. BTC Maden Havuzuna Kayıt: Maden havuzu konusunu biraz daha açmak icap etti şimdi tabii. BTC üreticileri madenci olarak nitelendirilir. Örnekle daha iyi anlatabilirim sanırım. Koca bir kayayı tek başınıza işleyip, altın bulabilmek için harcayacağınız zamanı düşünün. Bir de o koca kayaya yüzlerce kişi girişip, çıkan altını çalıştığınız ölçüde paylaştıran bir sistem düşünün. İşte o sisteme maden havuzu(mining pool) diyorlar. Günde birkaç saat çalışacak madenciler için en uygun yol budur. Tek başına ben BTC üretirim diyen tipler de var tabi.
3 Bilgisayarınıza Gerekli Programı Kurma: Üye olduğunuz sitenin kendisinin geliştirip, size önerdiği programcıklar olur. Ya da bu iş için standart programcıklar vardır, onu önerir.
Önerme dediğim ise şu; programda bazı bilgilerin girilmesi gerekir. Üye olurken almış olduğunuz kullanıcı adı, şifresini, üye olduğunuz websitesinin serveri, port’u zırtı pırtı… Bunların hepsini her site size zaten nereye hangi bilgileri gireceğinizi döküman olarak sunuyor. Size kalan sadece biraz okumak. Ama en sağlıklısı ekran kartınıza göre miner programı kullanmaktır.

Üretmek herkesin bilgisayar performansına göre değişir tabi ama benim bilgisayarım zaten o kadar saat açık bunu yapsam ne çıkar ki şeklinde düşünenler denesin derim. ;) Bu yazıyı yazmamdaki sebep, size geçim kaynağı yaratmak değil, ek gelir sağlamak. Bilgisayarınızın boş zamanını değerlendirmek gibi düşünürseniz, gelecek para da güzel görünür gözünüze ;)

Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder