Android Nedir Neden Tercih Edilir?

Android Nedir Neden Tercih Edilir?





Günümüzde sıkca kullanılan akıllı telefonların bir işletim sistemi türüne ihtiyaçları olduğunu çoğu geliştirici gibi son kullanıcıda adeta adı gibi biliyor. Birçok alternatifin olduğu global piyasada bildiğiniz üzere önde gelen iki işletim sistemi neredeyse pazarın tümünü elinde tutuyor. Peki kim bunlar? Cevabı duyar gibiyim : Android ve iOS.

Emin olun ikisininde birbirine benzer yanları olduğu gibi oldukça zıt taraflarıda mevcut. Örneğin Android işletim sistemini kullanan cihazlar herhangibi bir müdahaleye gerek kalmaksızın sadece bir uyarı kutucuğunu onaylayarak resmi marketleri tarafından onaylanmamış uygulamaları yükleyebiliyorlar. Diğer yanda kendine has üslubuyla dikkat çeken iOS işletim sistemi bırakın program yüklemeyi kısayol oluştururken bile düşündürüyor. Peki avantajları ve dezavantajlarını sıralarsak nasıl bir liste ortaya çıkar? Sizin için hazırladık.

Cihaz yazılımına müdahale etmeden imzasız uygulama yükleme;

Avantajları: Sayısı günden güne artan birçok siteden yüklü miktarda para isteyen uygulamaları bedelsiz şekilde cihazınıza yüklemek. Bazı anlaşmazlıklardan dolayı markete giremeyen ama gerçekten faydalı olan uygulamaları yükleme özgürlüğü. Eğer başarabilirseniz kendi uygulama çalışmalarınızı test etmek.

Dezavantajları: İnternetteki virüs içeren dosyaları kurarak cihaza zarar vermek. Gereğinden fazla arkaplan işlemi yaparak cihazınızı yormak, internetinizi hünharca harcamak, şarjınızı emmek. Rahatsız edici cinsel içerikli veya yasadışı reklamları tarayıcıda açmak.

Bize açıklamak düşer son karar tabiki siz değerli okuyucularımızın...
Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder