Pug Nasıl Bir Hayvandır Bilmeniz Gerekenler




PUG sahibi olmadan önce bilmeniz gereken birkac sey var.

1. saglik problemleri oldukca fazladir, basik burunlu bir kopek oldugundan solunum yollarinda sorunlar meydana gelir. veterinerin yolunu diger kopek sahiplerinden daha cok asindirir, veterinerinizin zengin olmasinda daha buyuk rol oynarsiniz.

2. pug cinsi kopekler belli surelerle anal keselerinin temizlenmesi gerekmektedir. bu igrenc islemi siz evde yapabileceginiz gibi, her mantikli insanin yapacagi sekilde veterinerinizden de yardim alabilirsiniz. yilda 2 ile 6 kez arasi yapilan bu islem puglara has kokunun azalmasini da saglar. koku icin bir sonraki maddye bakiniz.

3.pup kisa tuylu ve yagli deriye sahip bir cinstir ve normalden biraz daha fazla kokar. aslinda inanilmaz kokar. ama 2. maddeyi yerine getirir, kaliteli mamayla besler, ayde en az 1 kere yıkar ve losyonlari duzenli kullanirsaniz evinize yine misafir kabul edebilirsiniz.

4.puglar tuy doker. puglar 1 gunde bir adet kirlent yastik yapabileceginiz kadar tuyu evinizin ve sizin her yerinize dokerler. kisa tuylu olduklarindan tuyleri az dokulur gibi gozukse de bu coook buyuk bir yanilgidir. tuy dokulmesini en aza indirmek icin, gunde 1 kapsul balik yagi yutturmak, her gun fircalamak, kaliteli mama ile beslemek epey faydali olur.

5. pug kirisik yuzlu bir kopektir. starwars bilgesi yoda gibidir. buyudukce kirirsikliklar genizler ve derinlesir. bu kirisikliklar duzenli temzlenmezse cook buyuk saglık sorunlarina neden olabilir. gunde 1 kez alkolsuz islak mendille kirisikliklarin icini soyle bir almaniz hem kopeginize iyi gelir hem sizi ileride olabilecek tehlikelerden korur. bu arada kokuyu da azaltir.

6.bu sirin ve aglak yuzlu kahraman inatcidir. sevecendir de ama inatciligi agir basar. tuvalet egirimi zor olabilir. egitirken diger kopeklerde ise yarayabilecek yontemlerin cogunu unutun. sevecen ve yumusak yaklasin. ses tonunuzu yukseltmeyin ve azarlamayin. zaman alsa da yola gelir.

7. cok yerler. size cok bagli olmasalar sizi bile yerler. obez olurlar ve omurleri 5 yil kadar kisalir. obez ve 10 yasinda kalpkrizinden olen bir pug sahibi olmak istemiyorsaniz omur boyu puginiza diyet yaptirin.

8.soylemis miydim pug accaaayyyip tuy doker diye???!!!!!

9.10 kaplan gucunde horlayabilir ve 1000cc gucunde bir harley davidson gibi gaz cikarabilirler. hatta horlar ve cikarirlar. ayni odada uyumayi dusunuyorsaniz kulak tikaci tavsiye edilir.


hersey bir yana, tum hayvanlar ozeldir ama PUGLAR COK COK OZELDIR.

hergun karniniz agriyana kadar gulmek ve bir hayvan tarafindan kole yapilmanin ne demek oldugunu gormek istiyorsaniz pug edinin.

bir pugdan daha iyi olan tek sey iki pugdir.
Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder