Blogger içerik çekme botu


Blogger'a içerik çekmek için kendi özelliklerinden yararlanıp bota benzer bir yöntemle çalışan sitem oluşturmak mümkün. Birkaç adımda aşağıda anlattığım gibi blogger bloğunuza diğer sitelerden içerik çekebilirsiniz.

Bunun için aşağıdaki adımları uygulmanız yeterli...

1.Adım
Blogger kontrol panelinden Ayarlar sekmesine tıklayın. Ardından E-posta ve Cep Telefonu seçeneğine tıklayın

2. Adım 
aşağıdaki bölüme gelin. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi
"SecretWord" kısmına başkalarının bulamayacağı sizinde unutmadığınız bir kelime yazın. site adınızla bağlantısı olmasın

Örneğin: teknomanager@gmail.com

sonra bloğunuza gelecek yayınları nasıl almak istiyorsanız seçeneklerden seçin. Taslak olarak yayınlanmasın yada direkt olarak bloğuma eklensin seçeneklerinden tercihinizi yapın. Ayarları kaydet deyin.


3.Adım
Gmail adresinize gidin.Sağ üst menüden ayarlar kısmına tıklayın. üst seçenklerden"Yönlendirme ve POP/IMAP" a tıklayın. "yönlendirme adresi ekle" kutusuna tıklayın ve
teknomanger@gmail.com şeklinde oluşturduğunuz adresi ekleyin."Yönlendirmeyi devreden çıkar" seçeneğinin altındaki seçeneği seçin ve doğrula yapın.Bloğunuza doğrulama linki gelecek. Onaylayın.


Böylece mailimizi bloğumuza yönlendirmiş olduk. Diğer sitelerden abonelikle aldığınız haber,makale,resim,video içerikleri mailinize gelecek sonra bloğunuza eklenecek. Bunun için maili son yazıları abonelikle gönderen sitelere gmail adresiniz yada @blogger.com şeklinde biten adresinizi eklemeniz yeterli.

Şimdi istediğiniz web sitesinden içerik çekmek için maille abone olun. Önemli bir nokta abonelikte bazı siteler feedburner ile onay ister. Onaylama blogunuza eklenir.

ipucu: Ayrıca bir filtre oluşturarak postalarınızdan yalnızca bir kısmını da yönlendirebilirsiniz! İstemediğiniz yada istediğiniz postaların bloğunuza yönlendirilmesini ayarlayabilirsiniz. Google ücretsiz olarak bu servisi sağlamış bizede uygulamak kalıyor.

Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

2 yorum:

  1. Hocam hemen yeni oluşturulan bir hesap için örneğin 454544@blogger.com
    adrese giremeyiz ki zaten böyle bir hesaba girme yolu yok yada ben bulamadım.

    Kısacası, bu dediğiniz yöntem mantık olarak yanlış yada ben yapamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işlemlerin tekrar kontrolü sağlanacaktır
      yakın zamanda tekrar denenmedi
      buradan bilgilendirmesini sağlayacağım
      sizin için

      Sil