Bloggerdan bloggera konu çekme

sadece şukadar basit çekmek istediğiniz siteye e-posta ile abone olup bu yazıları mail adresinize alıp bloggere mail ile gönderebilirsiniz

açıklama



Bu yöntem ile mailinizi blogunuza bağlayıp ; abonesi olduğunuz haber siteleri,teknoloji siteleri,bloglar vs.'den gelen e-postaları anında blogunuzda yayınlayabilirsiniz. Öncelikle kullanacağımız yöntemde yeni gmail hesabı açmanızı tavsiye ederim. Kısaca açıklayayım. Blogger kontrol panelinde sol menüden sırasıyla Ayarlar-->Mobil ve e-posta'ya tıklıyoruz.


Karşınıza yukarıdaki yer çıkmış olacak.Ben temsili olarak deneme yazısını ekledim.Ancak siz o bölüme başkasının bulamayacağı bir kelime ekleyin. Mail'in altındaki kutucukların en üstündeki ; gelen tüm e-postaları belirlediğiniz blogda yayınlamayı sağlıyor.Bir altındaki taslak olarak kaydediyor.Seçim size kalmış,ben örnek olarak hemen yayınla kısmını seçtim. Daha sonra yeni açtığınız gmail hesabınızda sağ üste gidin ve mail'in ayarlar sayfasını açın.Yeni açılan üst menüde Yönlendirme ve POP/IMAP kısmını açın.Sonrasında yönlendirme adresi ekle kısmına tıklayın ve üstte blogger.com'lu belirlediğiniz adresi yazın.(kendiisminiz.deneme@blogger.com gibi) Bundan sonrasında belirlediğiniz blog sayfasına üstte hemen yayınla olarak seçtiyseniz yayınlanmış bir biçimde onay isteği,taslak olarak seçtiyseniz de taslak biçiminde onay isteği gelecek.(O yüzden bu bölüme kadar taslak biçiminde bekletebilirsiniz.) Bu şekilde mailimiz yalnızca blogumuza yönlenmiş oldu.Şimdi tekrar Yönlendirme ve POP/IMAP kısmına gidelim ve Gelen Mailin Bir Kopyasını blogger.com'lu adresinize gönderme şıkkını işaretleyin.Sonra değişiklikleri kaydedin. Artık yeni mailinize gelen tüm mailler ya hemen yayınlanacak ya da taslak olarak kaydedilecek,bu sizin seçiminize bağlı. Sizin tek yapmanız gereken şey ; e-posta aboneliği kabul eden sitelere,bloglara,video sitelerine bu gmail hesabınızla abone olmanız. Yalnız bazı sitelerin abonelik onayları da mailinize geleceğinden ve bu da yazı olarak yayınlanacağından derhal gelen onay mail yazısını silin. (Yeni mail açtırdım çünkü gelen her maili yayınlamak isteyenler için bu yol daha uygun.Eğer ki taslak olarak bekletme yolunu seçecekseniz yeni bir gmail açmanıza gerek yok,var olan gmailinizi kullanabilirsiniz.)
Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder